Anne Vilsøe

Anne Vilsøes billede

Anne Vilsøe (f 1975)

2012-2013: Københavns Kunstskole, grunduddannelse

2009: Kunstskolen Spektrum, sommerkursus

2004-2008: Singapore, billedkunstner, freelance stylist og indretningsarkitekt

2000-2004: Forlaget Gyldendal, tekstforfatter, marketingmedarbejder, webredaktør

1995-2000: Cand.mag. Dansk og Semiotik, Københavns Universitet / Odense Universitet

UDSTILLINGER

November 2012: Galleri Dencker+Schneider, soloudstilling

August 2012: Nordea, Hellerup

2011: KPMG, Frederiksberg

2010: Il Dona, København

2010: Kunstforeningen for Skuld og Retsværnet, København

2010: Lett Advokatfirma, København

2008: Audrey Lee Interiors Pte Ltd, Singapore

2007: Urban Foundry, Singapore

2007: Gallery 278, Singapore

2006: Instinc Gallery @ Emerald Hill, Singapore (dual show)

Autodidakt og eksperimenterende kunstner inspireret, påvirket og fascineret af vores medieskabte hverdag og samtidens dyrkning af overflade og æstetik frem for dybde og essens. Mange af mine værker dyrker da også selve ‘overfladen’ – lærredet som flade og materiale. Jeg har specialiseret mig i brugen af et efterhånden glemt håndværk – nemlig det gode gammeldags korsstingsbroderi, som jeg prøver at løfte ud af sin noget tante-agtige kontekst og ind i en ny kunstnerisk sammenhæng. Broderierne får derved nye funktioner i mine værker: de bryder lærredets traditionelle grænse som ‘flade’ – foruden at være en flade man kan male på, er lærredet samtidig stof, som man kan sy i. For det andet får de let pixelerede motiver (med referencer til skærmbilleder og fotos i en for lav og dårlig opløsning) et moderne udtryk, når de kommer op på lærredet og spiller sammen med de malede motiver. Sidst, men ikke mindst, har broderierne en tidslig kvalitet.

Mange af mine malerier er ekstremt hurtigt malet, og kontrasten opstår, når jeg efterfølgende broderer på lærrederne, hvor tiden så at sige sættes i stå, og fokus skifter til dyrkning af detalje, præcision og håndværk. Broderi og maleri skaber tilsammen moderne og komplekse værker med udpræget stoflighed og sproglige og symbolske referencer til vores hverdag og samtid.


Jeg har boet og udstillet i Singapore fra 2004-2008 og er oprindelig cand.mag. i dansk og semiotik fra Københavns Universitet. Har deltaget i Kunstskolen Spektrums sommerkursus 2009 og udstillet i en række virksomheder. Er repræsenteret af Galleri Bomhuset i København og sælger til en lang række private kunder – primært kommissioner. Har derudover arbejdet som interior designer samt freelance stylist for et singaporeansk bolig- og indretningsmagasin.

Områder: 

Billedekunst