Bettina Holst

Bettina Holsts billede

Bettina Holst - 1966

Bettina er selvlært billedkunstner og inspireres stort set af alt omkring sig - en stemning, en baggrund i fjernsynet, en tv-serie, mennesker, tøj, design, farvesammensætninger, en tur i netto, reklamer, en talemåde, en ordleg, en dåse makrel....... Inspirationen fylder og bobler i hendes hoved konstant - også når hun sover. Hun bliver meget hurtig rastløs og "svævende", indtil tankerne og ideerne er omsat til lærredet ...
 
Hun er fri og 100% fokuseret på lærredet når hun maler. Hun har ikke planlagt noget som helst på forhånd. I begyndelsen arbejder hun ukontrolleret og rodet, for derefter at samle farver, sammensætninger og kontraster. Hun maler intuitivt, tænker slet ikke og lader nærmest penslen arbejde af sig selv.
 
Hun maler elementer af genkendelighed uden dog at fortælle en given historie eller forklare maleriet. Noget tegnes op så det umiddelbart er genkendeligt, andet antydes kun. Det ene øjeblik er hun rå og voldsom med penslerne - det næste maler hun fine detaljer. Hun holder af kontrasterne - de er med til at skabe dynamik for hende.
 
Hun maler primært abstrakt, men hun kan som regel ikke lade være med, at slippe små finurlige figurer løs på maleriet også. Hun elsker humor, selvironi, leg med det danske sprog og dens mange twist. 

Bettina er i konstant udvikling og deltager ind imellem på kurser for ny inspiration.

Områder: 

Billedekunst