Dag Samsund

Dag Samsunds billede

Dag Samsund er en dansk surrealistisk maler født i 1949. Han er uddannet på Royal Copenhagen som Flora Danika maler og blev efter endt læretid ansat som kunstnerisk tegner og produktudvikler. Han har studeret kunst på Frederiksberg Skole ved billedhugger Henry Luckow Nielsen og billedhugger, maleren og grafiker Grethe Bagge.

“Det er dejligt at arbejde med en idé og ikke vide, hvor det vil føre mig hen. Mine billeder er hovedsageligt fantasier, som groteske, imaginær og surrealistisk verden. Jeg trækker de ting, jeg ser i som indre billeder og disse billeder jeg bruger i mine malerier. Jeg har også været inspireret af at se på andre kunstværker, især de gamle mestre Hieronymus Bosch og Bruegel. De er gode fortællere. Deres fantasifulde og symbolske verdener har altid fascineret mig, men også her i landet, har vi har kunstnere, der maler den form for maleri, for eksempel Jørgen Boberg (1940-2009), Carsten Svensson (1926-2011) og Claus Brusen (1960 -) .

Carsten Svensson har personligt givet mig værdifulde tips til tempera maleri. Hans karakter var varmt og fascinerende. Claus Brusen er en ildsjæl, som giver en rigdom af viden og initiativ til en verden af ​​imaginære kunst. Jeg er så privilegeret at have været en del af det. "- Dag Samsund.

Dag starter dagen med en stor kop kaffe og så går han i sit atelier for at male. Hans store passion er sin have (som han kalder "Mit paradis") der får han bla. sin inspiration En anden del af Dags inspiration kommer fra " The Garden of Earthly Delights ", og kvinder.

For Dag er det meget befriende at udforske det ubevidste og drømmene. Han skaber sin egen verden, som er en terapi for ham, og det gør ham til et mere helt menneske. Han håber, at folk, der ser hans malerier, finder dem mystiske, inspirerende og måske endda smukke

"At være kreativ er at glemme tid og sted".

Erotic Chrismas Galleri Fantasmus 2012
Biennale marts  FANTASMUS art ( The freak show ) 2012
Udstillingen Erotikkens Kunst på Docken 2012
Fantastiske ( Figurationer Fantasmus ) 2012
Erotisk juleudstilling Fantasmus ) 2013
Udstilling ( LOVE ) Group Show in fantasmus juni 2013
Group Show in Fantasmus ( Imaginaire VI ) oktober 2013
Udstilling på Linholm Slot ( IMAGINAIRE ) 2014
Galleri Gamla Staden Med Fantasmus 2014
Galleri Knud Grothe ( Fantastisk Figurationer ) 2016
Galleri Knud grothe ( Humorismen 2016 )
International Surrealisme Now 2017

HUMORISMEN i Galleri Knud Grothe 2017

Områder: 

Billedekunst