Jakob Kristensen

Jakob Kristensens billede

Jakob Kristensen udstiller i Galleri Bomhuset fra 2. - 18. dec. 2011

JAKOB KRISTENSEN havde sin første soloudstilling i Galleri Bomhuset for mere end 10 år siden. Ud over sit arbejde som billedkunstner, har han arbejdet som grafiker i computerspil-industrien, illustreret et hav af reklamer, tegnet sjove tegneserier, brugt masser af tid ved dybtryks-pressenog modelleret polymer sculpture til den store guldmedalje.
 
På denne udstilling vises 12 forskellige billeder, der primært er skabt digitalt og derefter printet i den bedste kvalitet - giclee print. Printene er indrammet og signeret og er alle unikaarbejder.
 
Åbningstider:
FREDAG KL. 16-18
LØRDAG KL. 11-14
SØNDAG KL.14-17 SAMT ALLE DAGE EFTER AFTALE SIDSTE DAG ER SØNDAG DEN 18. DEC.

Se mere på www.blackstrokes.dk

Tidligere udstililnger i Galleri Bomhuset

Pressemeddelelse 19. april 2005

Jakob Kristensen udstiller på Galleri Bomhuset, den 29. april - 8. maj 2005. Galleri Bomhuset er stolt af at kunne invitere til fernisering, fredag den 29. april, kl. 14 - 19, på Jakob Kristensens nye udstilling:

“HER ER NOGEN, MEN DE SIGER IKKE NOGET…”

Udstillingen er åben torsdage og fredage fra kl. 14 - 19 samt lørdage og søndage fra kl. 14 - 17. Udstillingen slutter den 8. maj. Galleri Bomhuset, Amagerbrogade 16A, 2300 København S.

Om Jakob Kristensen Jakob Kristensen, 1973, er en ung kunstner der brænder for sit fag. Han arbejder figurativt i olie på lærred og i grafiske tryk. Maleriet er et nonverbalt sprog, hvori verden bearbejdes og kommenteres – og som beskuer bliver man aldrig træt af at digte historier om hvor, hvordan og hvorfor?

Jakob Kristensen er etableret kunstner, han har malet og udstillet i 10 år, og debuterede i 2003 på Den Frie, KE, med maleriet “Renaissance”. På Artville 2004 modtog han blandt 240 kunstnere Kritikerprisen for bedste maleri med værket “drive pigs to market”.

Udstillingen “Her er nogen, men de siger ikke noget…” er et Per Højholt citat fra en radioudsendelse fra starten af 70’erne. Titlen fortæller om den stille tilstedeværelse… Intermezzoet i en samtale… Kunstpausen… Der hvor samtalen går i stå… Larmende stilhed…

Sætningen sættes i samfundskritisk relief, set i forhold til at vi ikke rigtig kommunikerer, tager stilling eller involverer os særlig meget.

Citatet er omdrejningspunktet i Jakob Kristensens nye billeder, fordi det handler om mennesker, og menneskers interaktion – eller mangel på samme. Billederne er portrætter, men fiktive portrætter. De lykkes fordi man føler at der virkelig er nogen, de vækker genkendelse hos beskueren – de siger bare ikke noget… for det er jo malerier, de ligner bare nogen man kender.

Menneskene er placeret i symbolfyldte grafiske rum. Det gør det til historiefortællende portrætter, der ofte frembringer akut stillingtagen hos beskueren – en direkte konfrontation. Selvom 2-d billeder er det langsomste medie at kommunikere i, er det netop også et af de stærkeste. Det skal ikke konkurrere med tidens trends, men i bedste tilfælde kommentere dem.

Jakob Kristensen arbejder figurativt i olie på lærred. Han arbejder koloristisk og inspireres af alt fra renaissancens store malere, impresionisternes syn på farver, tegneserieskabere og ikke mindst det levende lærred. Han laver billeder med grafiske virkemidler og sin fortid som tegner, spilgrafiker og cartoonist kan han ikke løbe fra.

Områder: 

Billedekunst