Jette Botschinsky

Jette Botschinskys billede

Jeg er født og opvokset i København i en kunstnerisk familie. Det blev næsten taget som en selvfølge da jeg valgte maleriet og tegningens vej. Jeg afgik med diplom fra Akademiet for Fri og Merkantil Kunst, hvor jeg blev undervist af Otto Frello og efter skolen af Victor Brockdorff.

Ved Vestkysten i Nordjylland blev jeg inspireret af den stærke natur, og i København blev jeg involveret i jazz dans og skuespil. Jeg holdt af at sidde på caféer og diskutere indtil en ven tilbød at køre mig til verdens ende, hvilket skete i en stor gul kassevogn.

Vi kørte op gennem Sverige, Finland og Rusland, Iran, Tyrkiet, Syrien, Jordan, Libanon, Egypten, Sudan og Etiopien, hvor jeg bosatte mig og arbejdede for regeringen som fotograf og designer. Senere var jeg med til at starte et kunstagentur og galleri. Næste stop var Nairobi, Kenya, hvor jeg malede og arbejdede med silketryk, men glæden over solen og havet fik mig til kystbyen Mombasa.

Her bosatte jeg mig i de næste 15 år. Jeg malede og trykte, arbejdede med papier maché og cementskulpturer. Jeg har altid haft en overflod af inspiration at hente, dels fra den lange køretur ned til Afrika og dels fra de utallige safaris i både Etiopien og Kenya. Snorkling i det Indiske Ocean åbnede en helt ny og spændende verden for mig.

Nye kreative opgaver indenfor musikken trak mig mod Tyskland og var stærkt medvirkende til beslutningen om at bosætte mig i Eifel-Bjergene nær Cologne, hvorefter jeg - af familiemæssige årsager - rejste tilbage til Danmark. Her er mit fundament, og det er spændende på mange måder at være tilbage på det sted, jeg forlod for over 25 år siden. Her har jeg inddraget erfaringerne fra mit liv udenfor Danmark igennem kunsten, og de mange stunder jeg har opholdt mig ved Vesterhavet i Nordjylland har givet mig endnu et væld af inspiration. Jeg er blevet forelsket i Brazilien og rejser dertil så ofte jeg kan.

Områder: 

Billedekunst
Skulptur