Jimmi Jensen

Jimmi Jensens billede

Jimmi Jensen's glorværdige kunstner karriere startede under trange kår. I 1980'erne i det nedslidte og arbejdsløsheds plagede københavner kvarter, hvor det altid regnede - sydhavnen.

Som alle andre børn i 80erne var Jimmi super materialistisk når det kom til at eje det nyeste legetøj. Og havde det ikke været for en anden rakkerpak dreng, der legede med en (forholdsvis dyr) Star Wars figur på låget af en stor skraldespand, kombineret med hans forældres afslag af et sådan' stykke BR plastik, er det ganske utænkeligt at Jimmi's sprudlende og utøjlede talent var blomstret i den grad det gjorde. Men når han ikke kunne eje den smukke Star Wars figur kunne han i det mindste eje sin egen tegning af den. Og det var næsten lige så godt.

I en nu legendarisk talentkonkurrence på Ellebjerg skole. Blev en purung Jimmi Jensen fra anden klasse nummer 2 med et sælsomt fascinerende værk der afbillede hans store idol - Luke Skywalker.

Talentkonkurrencen i 1982 blev Jimmi Jensen's eneste. Ifølge hans eget udsagn, var skuffelsen simpelthen for stor over at tabe til Bjarne fra tiende klassen der blev nummer 1.

Et andet knæk på hans allerede skrøbelige kunstnerego, kom efter at den nærliggende talentudviklende og yderst prestigefyldte skole Skt Annæ havde haft talentspejdere ude efter ham ovenpå den store konkurrence. Og tilbød Jimmi han kunne udvikle sit talent på deres skole hvor der var et mere kreativt fokus. Men selvom den unge Jimmi først stærkt ønskede et skoleskift blev han heldigvis rådet imod det af hans omsorgsfulde forældre. Da de gjorde ham opmærksom på at hans skolegang så kun ville bestå i at tegne blomster hele dagen lang. 

Så senere hen i 1980erne. Udfoldede Jimmi hovedsageligt sit tegnetalent på Ellebjerg skole, i sin samtids fedtede små brune skolehæfter, alt imens hans lærere snakkede om løst og fast. Al den læring drev hen over hovedet på den virtuose Jensen. 

Faktisk skal vi helt frem til det nye årtusinde. Før Jimmi Jensen's explosive stil finder et publikum i den nye bølge af punk. Fra midten af 00erne er han konstant optaget af at designe album covers og T-shirt designs for bands og pladeselskaber fra hele verden. Og det er nu med stor glæde at Galleri Bomhuset kan præsentere hans hyldest til vores elskede Ø - Amager. Med de første billeder i serien Ama'r Halshug,

 

Områder: 

Billedekunst