Maria Rolling

Maria Rollings billede
Maria Rolling, Billedkunstner & skulptør. Bosat på Sydfyn, 35 år. Uddannet Social- og sundhedsassistent, hvor fysiologi, anatomi, sygdomslære, psykiatri m.v. indgår i udd/arb., hvilket også kommer til udtryk i mange af mine værker. Startede for få år siden med at arbejde i skulpturer.
 
Mediet der anvendes hedder Sculpey som er en type varemærke for polymer ler. Herved kan det hærdes i en konventionel ovn. Detaljerede gengivelser af objekter udformes finere ved dette medie end ved almindelig modellerings ler, og det er det, jeg specielt nyder ved materialet, at kunne gengive mine udtryk ned til mindste detalje. Efterfølgende bearbejder jeg det med akrylmaling samt lak og sammensætter en "fod" af forskelligt materiale afhængig af udtryk/historie/budskab. Herved kan nævnes fedtsten, granit, stål, træ, plastic, porcelæn, glas m.v ..U name it;)
 
Ligeså vel som i mine malerier konfrontere jeg folk med virkeligheden via egne erfaringer eller øvrige indtryk jeg er omkring. Tit og ofte den tabubelagte, den "grimme" sandfærdige side af livet. Indimellem bruges der en humoristisk indgangsvinkel til alvoren som blikfang, hvilket bevirker at de der ofte lukker øjnene for de barske konfronterende realiteter også nåes/stopper op og reflektere. Udover alvor samt spot på tabubelagte områder er humoren en vigtig del for mig selv også, så der skabes balance.
 
Jeg nyder og eksperimentere i alle mulige materialer og har et stort behov for at fordybe, reflektere, bearbejde samt udtrykke mig. Malerierne startede jeg med for ca 8 år siden, men har altid været meget kreativt anlagt. Når jeg maler på lærrede anvendes der hovedsagligt akryl maling, da det passer til mit temperament;). Kul og Posca/molotow tusch benyttes også samt spraymaling. Eksperimentere også i en del teknikker/effekter og nyt prøves af. Kun fantasien sætter grænser;)
 
CV:
Tilknyttet Galleri i Kbh + Jylland
Art Herning
Maleri + tegninger til det amerikanske kunst-, musik- og kulturmagasin MeatForTea
Aktuel i kunstbogen 101-kunstnere
Har undervist i kunst, socialpsykiatrien (1 år).
Deltaget i streetart projekter + donationer, udstillet på div gallerier, museum, offentlige + private steder, Marriott Hotel, Rådhuset m.m.
Eksamen i billedekunst, HF
Dommer i talentkonkurrence/portrætter
 

Områder: 

Billedekunst
Skulptur