Peter Sonne

Peter Sonnes billede

Ærlighed. Det er nok både det ord og tema, der dækker Peters kunst bedst. Drivkraften bag værkerne er, som kunstneren selv siger det, “en stor kærlighed til mennesket, men samtidig også en stor kærlighed til vores ufuldstændigheder.” Derfor er det det, der er indeni, der bliver udstillet i kunstnerens værker.

“Mine tanker om kunst, er ikke at den skal behage beskueren, eller kunstneren for den sags skyld, så kan vi jo spise en is, eller gå i sauna, nej, kunstens sigte — og hvad der samtidig kan drive mig som formidler til vanvid — er at være kanal for vores evige søgen efter at forstå, udfordre og afdække en form for sandhed i mekanismerne omkring os.” 

“Det perspektiv jeg efterhånden er nået til i mit liv er, at det hele sådan set er lidt noget rod,” griner Kunsteren.“Et forunderligt, udfordrende og indviklet kaos af kroppe, følelser og tanker, MEN når vi     evner at træde et skridt tilbage og slippe kontrollen, illusionerne og perfektionismen, så bliver humoren og skønheden jo pludselig fuldstændig indlysende, ikke! Derfor er min kunst ikke et forsøg på en reflektion af menneskelig perfektion, det er snarere en opfordring til reflektion over det succesfulde i din og min ufuldstændighed,” smiler Peter.

Både kunst og kunstner forandrer og fornyer sig, perspektiverne udvides og udfordres og penslerne er vel efterhånden blevet skiftet ud et par gange eller tohundrede siden begyndelsen, men den gule T-shirt med malerpletterne den er der altså ikke lige planer om at skifte ud foreløbig…

Områder: 

Billedekunst