Renè Jacobsen

Renè Jacobsens billede

Kunst, billeder og musik har altid været en vigtig del af mit liv, og som helt ung stod jeg over for valget mellem en formel uddannelse med god pension og gode lønninger eller den mere usikre kunstneriske vej.

Jeg valgte læreruddannelsen suppleret med enkelte universitetsuddannelser og kandidatuddannelser i ledelse. Et arbejdsliv i Efter- og Gymnasieverdenen med ledelse som fokus blev min vej i arbejdslivet. Penslerne blev tørret, guitaren fik støv og klaveret blev solgt. Men efter at have været igennem en lidt tumultarisk periode i mit liv, med skarpe skift i arbejdssituationen og en voldsom familiebegivenhed, ændrede jeg mit liv.

Jeg bor nu på Samsø, hvor jeg kan bruge tiden, roen og øens fantastiske aura og atmosfære til at finde pensler og lærreder frem igen. Jeg har nu malet i 3 år, fulgt nogle spændende kurser, blandt andet fra MOMA i NY, og ændret min tankegang. Jeg har haft modet til at udfordre lærrederne med stærke farver og former. Malerierne er oftest figurative abstraktioner med mulighed for narrative fortolkninger. Jeg har ikke bundet mig til en bestemt teknik, men er meget inspireret af Mark Rothko og Gerhard Richter. To meget forskellige nonfigurative abstrakte kunstnere. Mit farvevalg er stærke farver, men med mørke kontrapunktiske dybder. Det er beskueren, der skal lave fortolkningen og analysen ud fra deres synspunkt, så selvom jeg normalt har en idé fra det hvide blanke lærred til det færdige maleri, deler jeg ikke dette, da det ofte ødelægger beskuerens muligheder mhp. sin egen fortolkning.

"Jeg vil ikke sige noget med mine malerier, og jeg gør det hele tiden" sagt af Gerhard Richter.

Områder: 

Billedekunst